Na Liberecku zahajuje provoz autobusová linka, která spojí zajímavá místa ve třech státech

3. červenec 2021 08:12

Turisté mají opět možnost poznávat zajímavá místa Německa, Česka a Polska. Z Hrádku nad Nisou na Liberecku od soboty 3. července znovu jezdí autobusová linka, která všechny tři země spojuje. Trasa je dlouhá 60 kilometrů a státní hranice během jízdy autobus překročí pětkrát.

„Začíná v Hrádku nad Nisou, přes německou Žitavu, dále pokračuje do Bogatyně, Frýdlantského výběžku a atraktivní turistické destinace Swieradów Zdrój,“ popsal trasu mluvčí krajského koordinátora dopravy Korid LK Jan Maxa. Linku zřídil Liberecký kraj poprvé loni. Jezdit bude o víkendech a finančně se na ní podílí všechny tři státy.

„Na financování téhle linky se budou podílet všechny tři strany. Nebude tedy již financována z projektu Transborders. Měla by jezdit i mimo letní sezonu, ale samozřejmě záleží na tom, jaká bude situace na podzim ohledně covidu,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták ze SLK.

Linka z Hrádku do Swieradówa Zdróje není jediná mezinárodní autobusová linka, kterou Liberecký kraje provozuje. Zajišťuje také spoje do polské Bogatyně, Zhořelce nebo Sieniawky.

autoři: David Hamr , Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související