Mozaika poprvé na ČT 2 – rozhovor s Janem Mrzenou a Vlastimilem Ježkem

3. leden 2011

Ranní mozaika Českého rozhlasu 3 – stanice Vltava zní od pondělka 3. ledna v České televizi – jako zvukový doprovod pořadu Panorama, tedy od 8:30 do 9:10.

O této zásadní novince ve spolupráci obou veřejnoprávních médií si Martin Luhan povídal s výkonným ředitelem ČT 2 Janem Mrzenou a s jeho zástupcem, bývalým generálním ředitelem Českého rozhlasu, Vlastimilem Ježkem.

K ranní dvouhodinovce kulturně-publicistické Mozaiky, kterou byli posluchači dosud zvyklí slýchat každý všední den od 7.00 do 9.00 hod., navíc přibude dalších 10 minut aktualit. V čase od 8.30 do 9.10 bude část vltavského kulturního zpravodajství a publicistiky přenášet i televizní program ČT 2, a to namísto původního hudebního podkresu k pořadu Panorama. Koncept, který vznikl z iniciativy České televize, je vedle soutěží Concerto Bohemia a Concertino Praga dalším ze společných projektů, na němž obě veřejnoprávní instituce úzce spolupracují.

Aktuální informace, rozhovory, reportáže, recenze, glosy, reflexe ze zahraničního kulturního dění, hosté ve studiu, žánrově pestrý hudební výběr atp. pravidelně přináší i odpolední vydání Mozaiky (od pondělí do pátku 15.00–16.00 hod.).

Redakce zpravodajství a kulturní publicistiky Českého rozhlasu 3 – Vltava denně připravuje k odvysílání 15 až 20 původních materiálů o aktuálním dění v kultuře. Kromě redaktorů v Praze využívá také bohatou síť přispěvatelů spojených s krajskými studii Českého rozhlasu nebo působících v zahraničí. Po odvysílání mohou zájemci jednotlivé příspěvky vyhledat i v obsáhlém archivu na internetových stránkách vltava.rozhlas.cz.

autor: Martin Luhan
Spustit audio