Michel Faber: Exhibicionisté. Příběh o zhoubné síle vášně

Eroticky šťavnatý, vyzývavý příběh o skrytých tužbách a nečekaných příležitostech k jejich uskutečnění, o překračování hranic sebe sama a rozkoši, která přináší smrt. Dosud nepublikovanou povídku Exhibicionisté spisovatele Michala Fabera poslouchejte v premiéře on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Účinkuje: Bronislav Kotiš
Připravil: Dominik Mačas
Překlad: Viktor Janiš
Režie: Miroslav Buriánek
Premiéra: 18. 4. 2021
Natočeno: v plzeňském studiu Českého rozhlasu
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Díky osobnímu přátelství mezi Michaelem Faberem (jehož příslušnost k národní literatuře si mimochodem nárokují Nizozemsko, Austrálie a Skotsko) a jeho českým překladatelem Viktorem Janišem mají posluchači Českého rozhlasu Vltava další příležitost poslechnout si autorův text v exklusivní premiéře. Tentokrát v rámci řady Četba s hvězdičkou.

Umřu, jestli se s tebou nebudu moct vyspat.

Hrdina příběhu je frustrovaný z nedostatku sexu. Jednoho dne se ale seznamuje s atraktivní Adrianou. Přitahuje ho natolik, že kvůli ní neváhá překročit všechny možné společenské konvence, a dokonce ani zákon. Netuší ale, jak prorocké může být jeho vášnivé vyznání Adrianě: „Umřu, jestli se s tebou nebudu moct vyspat.“

Spustit audio