Mezinárodní výstava a festival politického umění CZECHPOINT

7. listopad 2006

Od minulého čtvrtka probíhá v experimentálním prostoru Roxy / Nod v Praze Mezinárodní výstava a festival politického umění - CZECHPOINT. Součástí festivalu pak bude v pátek 17. listopadu od 17 hodin v Galerii NoD promítání izraelských dokumentárních filmů a ve středu 29. listopadu od 11 do 18 hodin konference na téma - Politické umění v kontextu.

Název výstavy vychází z anglického pojmu "check point" - kontrolní stanoviště - který se v českém povědomí spojuje především s politicky ožehavými kontrolními přechody, ať už jde o bývalé rozdělení východního a Západního Berlína nebo současnou aktuální situaci na hranici mezi Izraelem a Západním břehem Jordánu. Výstava představuje tvorbu českých a slovenských umělců zabývajících se politickými tématy v konfrontaci s výběrem tvorby jejich kolegů z Polska, Maďarska, Německa, Moldávie, Mexika, Kazachsánu, Izraele, Palestiny a dalších zemí.

Karel Oujezdský si tentokrát pozval k mikrofonu Antonína Koppa a Petra Motyčku ze skupiny PodeBal a Milana Mikuláštíka ze skupiny Guma Guar.

Spustit audio