Mezinárodní festival Film ve znamení ryby v Olomouci

21. srpen 2006

Od čtvrtka 24. do neděle 27. srpna 2006 se v olomouckém Muzeu umění uskuteční 5. ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů "Film ve znamení ryby". Záštitu nad ním převzal olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Hlavním cílem 5. ročníku setkání "Film ve znamení ryby" je nabídnout možnost vzájemného poznávání nezávislým produkcím a filmovým tvůrcům, kteří se pokoušejí ve své tvorbě zachycovat duchovní témata. Každý ročník setkání Film ve znamení ryby se koná na významném duchovním místě a poskytuje účastníkům prostor k prezentaci vlastních audiovizuálních děl, k navazování nových kontaktů, předávání získaných zkušeností a v neposlední řadě k načerpání nových sil do další práce. Hlavní pořadatelé ze Studia Velehrad lákají letos filmové nadšence do nově otevřeného Arcidiecézního muzea v Olomouci, které sídlí na místě bývalého přemyslovského hradu vedle katedrály svatého Václava.

Pozvaní tvůrci a filmové produkce mají za cíl podávat ve své tvorbě svědectví o křesťanském životě a poukazují na křesťanské základy naší kultury. Do Olomouce přijedou tvůrci z Polska, Česka, Slovenska a Slovinska. Budou promítány také maďarské filmy a diváci zhlédnou více než dvacet dokumentárních filmů. Součástí setkání jsou i besedy a diskuse s filmaři, filmovými teoretiky a filmovými pedagogy z FAMU.

Zájemci získají více informací na adrese: Studio Velehrad Olomouc, Sadové náměstí 35, Svatý Kopeček, Olomouc 779 00; info@studiovelehrad.cz ; tel: +420 737 722 071 a na internetových stránkách www.studiovelehrad.cz

Spustit audio