Město Liberec poprvé draží autovraky odtažené z ulic

10. srpen 2022 09:10

Patnáct aut bez klíčků a dokladů draží liberecký magistrát 10. srpna od 9 hodin. Jde o vozy s propadlou technickou způsobilostí, které město nechalo odstranit z ulic, a majitelé se k nim nehlásí.

Čtěte také

Liberecká radnice poprvé draží auta s propadlou technickou způsobilostí, která nechala odtáhnout z ulic města a jejich majitelé se k nim nehlásí. V nabídce je 15 vozů různých značek bez klíčků a bez dokladů.

V některých z odstavených aut podle majitele odtahové firmy Františka Říky bydleli bezdomovci. „Konkrétně asi dvě vozidla byla (odtažena) za asistence městské policie, protože oni (bezdmovci) se tomu trošku bránili, ale pak si ty věci vyklidili,“ popsal.

„Za ten rok a půl jsme jich (autovraků) vyřešili 150, ročně to 30 až 40 aut k řešení prostě bude, část z nich skončí tady, ale většinu z nich si vyřeší provozovatelé sami,“ vypočítal náměstek primátora pro technickou infrastrukturu Jiří Šolc z SLK.

Odtah a likvidace autovraků zatím město stály zhruba milion korun. Pokud bude o autovraky zájem a podaří se je zpeněžit, půjde výtěžek na úhradu nákladů, které město s jejich odtahem má.

Na vozy se byl ještě před jejich dražbou podívat redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související