Maročtí uprchlíci v kabaretu? tak trochu - Acoustic Arabia

9. leden 2009

Americké vydavatelství Putumayo World Music nemá žádnou vlastní stáj umělců, nevydává nová alba konkrétním interpretům a skupinám. Vytváří pouze cílenou dramaturgii z nabídky ostatních vydavatelství.

Americké vydavatelství Putumayo World Music nemá žádnou vlastní stáj umělců, nevydává nová alba konkrétním interpretům a skupinám. Vytváří pouze cílenou dramaturgii z nabídky ostatních vydavatelství. Nakupuje licence a vydává pak nejrůzněji zaměřené výběry. Regionálně, stylově, žánrově. V jejich katalogu tak můžete nalézt elektronickou hudbu z arabských zemí stejně jako akustickou hudbu z Afriky, jazzové nálady k času rannímu, večernímu či nočnímu anebo výběr vánoční. V sobotu 17. 12. si budeme hrát ukázky z alba Acoustic Arabia. Pojďme společně prožít neobyčejné příběhy obyčejných lidí a odhalit půvaby arabských rytmů a melodií v důmyslných akustických aranžích.

Kapela Les Orientales, které vévodí tři frontmanky - Mouna Boutchebak, Saléha a Sylvie Aniorte-Paz, přepracovává kabaretní písně z období po druhé světové války. Skupinu Tiris ze Západní Sahary zase tvoří uprchlíci z Maroka, bojující za návrat jejich rodného území zpět. Zpěvačka a tanečnice Zein Al-Jundi se narodila a vyrůstala v Damašku, v Sýrii a poté se přestěhovala do texaského Austinu. Zde vyučuje břišní tance a vede obchůdek s asijstkým uměním. Další zajímavosti se dozvíte a hudební ukázky uslyšíte v půlhodinové Čajovně v sobotu 17. ledna.

Spustit audio