Malá inventura s Wariot Ideal, prázdniny v Celetné i soutěž

20. únor 2016

V další Noční Čajovně Kateřiny Rathouské jsme vás nejprve zvali na festival Malá inventura, který se koná od 22. do 29. února v Praze. Ve studiu jsme přivítali také členy tvůrčího seskupení Wariot Ideal.

Malá inventura "rekapituluje nejvýraznější počiny nového divadla za uplynulý rok. Řadí se tak k událostem, které poutají pozornost i za hranicemi České republiky. Letos se do Prahy sjede více než sedmdesát regionálních i zahraničních divadelních profesionálů. Cílem festivalu je podpořit cirkulaci projektů, prezentace české kultury v zahraničí a v neposlední řadě kulturní networking," informují organizátoři.

V rámci čtrnáctého ročníku předhlídky budou k vidění kupříkladu práce Jiřího Bartovance a Tantehorse, Halky Třešňákové, Spitfire Company nebo Wariot Ideal. Poslední jmenovaný soubor uvede 25. února svou inscenaci Pirát a lékárník v Alfredu ve dvoře. Co dalšího skupina chystá? Dozvíte se při poslechu sobotní Čajovny!



V rubrice Předpůlnoční telefonát představila dramaturgyně Lenka Bočková akci nazvanou Jarní prázdniny v Celetné. Součástí živého vysílání byla i soutěž o CD z Radioservisu, trička a vstupenky do různých divadel.

Soutěž vyhrály Michaela Melechovská a Jana Heřmanová. Blahopřejeme!

autor: krs
Spustit audio