Lucii Šafářovou čeká tvrdý boj, aby se vrátila do elitní desítky

28. prosinec 2016

Na olympijských hrách v Riu se nakonec stala trochu kuriózní věc – o bronz v tenisové čtyřhře proti sobě hrály pouze Češky: Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou proti Barboře Strýcové a právě Lucii Šafářové. Nakonec byly šťastnější druhé jmenované.

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová spolu původně v Riu vůbec neměly hrát. „Je to pravda, Karolína Plíšková a Lucie Šafářová měly hrát spolu, protože byly žebříčkově výš postavené, ale protože Karolína Plíšková se vzdala účasti na olympijských hrách, tak se dostalo i na Barboru Strýcovou,“ říká reportér Jaroslav Plašil.

Dvojice spolu nakonec prožila fantastický bronzový příběh a z medailí měla obrovskou radost. Lucii Šafářovou v Riu trápila nemoc, měla střevní a žaludeční potíže a nebylo jisté, zda bude moct vůbec hrát.

Teď už je zdravotně v pořádku a chystá se na další sezonu. Co od ní očekává? „Ať už bude jakákoliv, bude strašně těžká, protože i když bude Lucie Šafářová zdravá, tak se bude muset prodírat i menšími turnaji, aby dosáhla na nějaké body a lepší postavení na žebříčku, protože na něm hodně spadla,“ odpovídá Plašil.

Aby se vrátila na místo v elitní desítce, čeká ji pořádně tvrdý boj. „Nebude to jednoduchá cesta, ale šanci mám,“ komentovala to sama Lucie Šafářová.

autoři: pst , jpa , jpr
Spustit audio