Liberec a okolí z nebe: O připravované knize fotografií našeho kraje z výšky

Knihy jsme zvyklí obvykle číst, takhle knižní novinka je ale postavená na fotografiích, a to z ptačí perspektivy. Hosty Dopoledne pod Ještědem byly Blanka Imramovská, obchodní ředitelka, Martina Ondrášková, regionální projektová manažerka, z CBS Nakladatelství.

V čem je projekt publikací „z nebe“ jedinečný? Co už mají v nakladatelství za sebou a co připravují? Kdo je hybatelem celého projektu? Je pilot letadla zároveň fotografem? S jakými překážkami se letečtí fotografové při své práci mohou také setkat? Jak si autoři vybírají fotky, které nakonec přijdou do publikací, a z kolika snímků vybírají? A co v knize leteckých snímků třeba nikdy nebude? Poslechněte si rozhovor.

Autorem připravované publikace Liberec a okolí z nebe je Milan Paprčka, pilot a dobrodruh. Začal podnikat už v 18 letech, založil vydavatelství CBS. Je největším vydavatelem ručně malovaných map v Evropě a druhým největším ve světě. Edice leteckých knih, zobrazujících Čechy a Slovensko, je výsledkem jeho velké vášně k létání.

autoři: David Hamr , reČRoL
Spustit audio

Související