LandArt festival v zaniklých obcích Königsmühle a Popov

13. srpen 2014

Už potřetí se letos koná pro všechny příznivce hraničních žánrů, ruin a znovuoživování krajiny Land and Art setkání v zaniklých obcích Königsmühle a Popov v Krušnohoří. Potkají se při něm básníci, hudebníci, řezbáři, malíři, divadelníci, herci, filmaři a landartisté. Akci pořádá občanské sdružení Antikomplex od pátku 15. do neděle 17. srpna.

Land and Art je multižánrové setkání tvůrců všech generací z Čech a Německa. Společnou inspirací pro je krajinné dědictví česko-německého pohraničí a samotné fenomény krušnohorské krajiny. V letošním ročníku se pořadatelé, umělci i návštěvníci pokusí oživit hned dvě obce – v pátek a v sobotu Königsmühle a v neděli zaniklý Popov.

03185031.jpeg

Čas strávený v údolích zpříjěmňuje domácí kuchyně ve vegetariánském, ale velmi chutném stylu kamarádů ze saského Annabergu a provizorní hospůdka Ve mlýně. V obou zanikajících obcích potkáte svérázné tvůrce, organizátory, kteří akcí vedou k neziskovosti a komunitnímu plánování.

Hlavním cílem setkání je záchrana ruin budov v Königsmühle a v Popově před totální destrukcí. Proto na víkendové setkání navazuje brigáda na zabezpečení obvodových zdí na Königsmühle. Dobrovolníci jsou vítání.

03185036.jpeg

Podrobnosti a potřebné informace najdete na webu: http://konigsmuhle.cz/ a http://www.zaniklaobecpopov.cz/.

Spustit audio