Kladenští fanoušci kritizují město za to, že mlčí o chystaných opravách hokejové haly

23. duben 2013

Kladenskému hokejovému fanklubu vadí, že město dosud nezveřejnilo celý projekt opravy zimního stadionu, který patří k nejstarším tuzemským halám, v nichž se hraje hokejová extraliga. Během dvou týdnů přitom může být vypsáno výběrové řízení na první etapu rekonstrukce stadionu.

Kladenská radnice podle fanklubu nezveřejňuje všechny informace o plánované opravě stavby z 50. let minulého století, na kterou se čekalo dlouhé roky.

Fanoušci obviňují město z toho, že se vyhýbá veřejné diskuzi a prezentaci celého projektu. Mají kvůli tomu dokonce pochybnosti, zda třísetmilionový projekt vůbec existuje, jak upozorňuje jeden z členů fanklubu Jaroslav Zelenka.

„Komunikace s městem vázne a informací je stále málo, i přestože nám byly slíbeny,“ vysvětluje za Fanclub Poldi Kladno David Švejda. Fanoušky zajímá celková podoba projektu, ale i plánované výsledky jednotlivých etap.

Primátor města Dan Jiránek z ODS přitom ujišťuje, že projekt existuje. V první etapě se začne s tím, co je v tuto chvíli podle města a klubu nejpodstatnější.

„Teď jsme vybrali to, co je podle klubu zcela podstatné proto, aby měli licenci, protože oni v podstatě hrají dneska na výjimku,“ vysvětluje Jiránek.

Mluvte s klubem, vzkazuje město fanouškům

Na představení celého projektu se vedení města s fanoušky domluvilo, prezentace se měla konat v březnu. Pak ale musel být projekt přepracován, aby jeho náklady klesly z 50 milionů korun na schválených 30, takže se představení nakonec nekonalo.

Kladenský primátor slibuje, že se prezentace v budoucnu uskuteční. Výtku, že město mělo vyvolat veřejnou diskuzi dříve, Jiránek odmítá. Jednat s fanoušky by měl podle jeho slov především klub.

Mluvčí Rytířů Kladno Vít Heral ujišťuje, že klub s fanoušky pravidelně komunikuje stejně jako s městem, za kterým v projektu opravy stadionu plně stojí.

ČEZ stadion Kladno

Hokejoví fanoušci se ovšem obávají rovněž toho, že se první etapa oprava haly nestihne do poloviny září, tedy do začátku extraligové sezony.

„Pokud by nastala tato situace, tak bychom museli najít nějaké jiné řešení. Dosud jsme měli výjimku z licenčního řádu. Otázka je, jestli by nám byla znovu přidělena. Další možností by bylo sehrát některá domácí utkání na začátku sezony na jiných hřištích,“ říká mluvčí klubu.

Dosud platná výjimka byla udělána proto, že stadion nemá požadovaných tři a půl tisíce míst k sezení. V Kladně jich je 1600. Po skončení první etapy se tento počet více než zdvojnásobí, celková kapacita haly ale klesne z osmi na pět tisíc míst.

autoři: Alina Holušová , Alena Rokosová
Spustit audio