Khoiba live

4. duben 2014

Pátek 15. října bude ve znamení pátého koncertu projektu "Bez filtru a živě" Českého rozhlasu Plzeň, kdy se ve Studiu 1 představí pražská skupina Khoiba. Její koncert bude stejně jako všechny předcházející přenášen živě a bude z něj opět vytvořena veřejná nahrávka.

Skupina Khoiba, kterou založili dva z bývalých členů pražské kytarové kapely Roe-Deer Emma Brabcová a Filip Míšek, má v současnosti čtyři členy. Poprvé o sobě dali vědět vítězstvím v celostátní soutěži Jim Beam Rock, po kterém následovala nahrávací smlouva od vydavatelství Globus Music. Jejich první nahrávkou se v roce 2002 stalo EP Dilemma, k němuž o rok později přidali také remixované EP That Reason. Na jaře letošního roku vydala Khoiba vynikající album Nice Traps, které bylo kladně přijato jak odbornou kritikou, tak i posluchačskou veřejností. Skladby skupiny se mimojiné objevily také na soundtracku k filmu Jedna ruka netleská režiséra Davida Ondříčka a na kompilaci Algidance. Mimo autorských nahrávek má skupina na svém kontě také několik remixů, a to pro takové skupiny a projekty, jakými jsou Tata Bojs, Ecstasy of St. Theresa, Hypnotix, Here, Skyline nebo Umakart. Obecně je Khoiba považována za jedno z nejzajímavějších hudebních seskupení v Čechách, a to jak studiově, tak především koncertně.

00233716.jpeg

Páteční koncert ve Studiu 1 Českého rozhlasu Plzeň je jako obvykle zdarma. Zájemci si mohou volné vstupenky vyzvednout na recepci Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru. Vstup do studia je 45 minut před začátkem koncertu. Kapacita sálu je omezena. Vystoupení bude živě přenášeno od 20:05 na všech frekvencích stanice a na internetových stránkách www.rozhlas/plzen.

www.khoiba.org

autor: Jiří Hofreitr
Spustit audio