Když vám strach z poslechu Neklidu zaleze hluboko do uší, můžete si odpočinout u pohádkového Stopaře

12. září 2021

Hraný podcast Stopař posluchačům nabízí unikátní možnost výběru žánru, v němž bude výchozí příběh rozvíjen. Neklid rádia Wave zase do uší přináší atmosféru thrilleru.

Poslech je něco, co člověka může doprovázet při usínání i zpříjemňovat mu rána. V audio sféře, posílené pandemickou krizí, je stále co objevovat. Technologie, motivy i žánrová různost dělají z podcastů hit. Podcasty stále přinášejí nové typy audio obsahů, které jsou přístupné téměř kdykoliv, kdekoliv a vyvíjí se po obsahové i tvůrčí stránce.

Záznamy, které lze poslouchat pomocí podcastových aplikací nebo přímo na síti, se zkrátka těší oblibě. To je případ i podcastových seriálů. Dva nové projekty tohoto typu, Stopař a Neklid, připravil i Český rozhlas. Práci na projektech reflektuje Kateřina Rathouská, dramaturgyně obou zmíněných podcastů.

Neklid stanice Wave představuje také režisérka Natálie Deáková a spisovatelka Klára Vlasáková, autorka scénáře a námětu. Hosté diskutují právě o roli podcastů, o podcastové tvorbě či technických vychytávkách jako je binaurální hlava. Dotýkají se otázky, v čem se liší psaní pro jednotlivé žánry.

Spustit audio

Související