Když je pátek, škubni za tajemný drátek! Pravé dřevo proti hmotě umělé

13. březen 2020

Zahrával jsem si s myšlenkou, že bych mohl malým dětem, co se nám tak různě rodí do rodiny, poskytnout k narozeninám nějaký tradiční dar z dob mého mládí, například dřevěnou hračku. Myslel jsem třeba umně vyrobeného dřevěného koníčka, samopálek, veselou figurku, barevné počítadélko nebo třeba autíčko. Proč by si nemohly užívat jednoduché radosti života s reálnými hračkami, vždyť nemusí hned skončit u těch digitálních.

Když jsem oznamoval tuto svou propracovanou ideu doma, volil jsem správné výrazy, empaticky gestikuloval, usmíval se a čeština se mi linula z úst jako pampeliškový med. Když jsem skončil a s otcovským očekáváním se zadíval co oni na to, byl jsem poněkud zklamán, protože můj výkon jim sotva stál za jakési pseudosmířlivé gesto.

Čtěte také

Nechápavě zakroutili hlavami a opět se chopili svých, přátelsky blikajících, mobilů. Trubky jedny nevděčné! Jinak, pro vaše pobavení, ruská věta „Pazvaňú tibjé pa trubke“ znamená cinknu ti na mobil. Inu, to jsou mi ale dobrodružství…ještě, že je pátek a my škubneme za tajemný dřevěný drátek.

Poslechněte si premiéru pořadu!
Básník a raper skupiny J.A.R. Oto Klempíř pouští funk, jazz a groove.
Všechny díly naleznete v našem archivu.

 

autor: Oto Klempíř
Spustit audio

Související