Kateřina Ondřejková: Mnohdy stačí nepřekážet

21. prosinec 2018

Mnohdy stačí nepřekážet, touto radou svého bývalého kolegy Čestmíra Kopeckého se důsledně už několik let řídí kreativní producentka multižánrové tvůrčí skupiny České televize se sídlem v Ostravě Kateřina Ondřejková a dodává: Když najdete správné lidi, dejte jim důvěru a nechejte je pracovat!

Vyvíjí a produkuje pořady pro ČT 1, ČT2, ČT art, ale stojí i při koprodukci filmů jako jsou Učitelka nebo Cesta ven. Stále jsou k vidění v rámci i vysílání její dokumentární cykly o vážné hudbě Můj pokus o mistrovský opus a České komorní zlato. Právě v těchto dnech schválila hodinový dokument o kouzlu bytových koncertů a divadel Umění v papučích nebo hodinové dokumenty Homo Academicus o osobnosti profesora Josefa Jařaba a Sarkofág pro královnu o práci českých sklářů. Letos se začal pod vedením Kateřiny Ondřejkové natáčet šestidílný dokumentární cyklus o českých vizuálních umělcích s názvem Průvodce výtvarným územím.  

Z natáčení seriálu Dabing street

Kateřina Ondřejková mluví ve Vizitce mimo jiné o svém názoru na „veřejnoprávnost“ institucí jako jsou Česká televize a Český rozhlas. V této souvislosti hovoří o velké zodpovědnosti, kterou cítí vůči divákům a také jasném zadání -  nabízet vysoce kvalitní práci pro různorodé skupiny koncesionářů. Hovoří také o nezávislosti a svobodě, které jsou pro její práci základní prioritou. Rozebírá hodnocení, kterým jsou v České televizi vystaveni kreativní producenti: není to jen sledovanost, ale zejména úspěšnost z hlediska ocenění na prestižních festivalech, reakce odborné kritiky, spokojenost diváka a originalita samotného dokumentu či filmu nebo jejich postoupení do vysílání v zahraničí.

Česká televize Ostrava

Ve Vizitce s Kateřinou Ondřejkovou Vám představujeme svobodomyslnou ženu plnou energie a nápadů, která pro diváky roky objevuje hodnotná, závažná, ale i humorná poselství dnešního světa. Producentku, která za cenu vysokého pracovní nasazení a podle svého nejlepšího svědomí si plní své profesní sny.

Spustit audio