Karlovy Vary opraví kromě Goethovy vyhlídky i cestu k ní

19. červen 2018 07:15

Karlovy Vary zároveň s rekonstrukcí Goethovy vyhlídky upraví i přístupovou komunikaci. Silnice, stejně jako samotná rozhledna, neprošla větší rekonstrukcí desítky let. Jestli bude silnice volně průjezdná pro auta, se teprve rozhodne.

Karlovy Vary začaly opravovat Goethovu vyhlídku nad městem

V Karlových Varech začala dlouho plánovaná oprava Goethovy vyhlídky

Karlovy Vary začaly rekonstruovat Goethovu vyhlídku. Obnova rozhledny nad městem přijde na 40 milionů korun a hotová má být na podzim.

„V současné době se připravuje příjezdová cesta, kde se budou určité části cesty upravovat, frézovat a zhutňovat. A budou se tam dělat nová svodidla alpského typu, to znamená kovové sloupky a dřevěné příčníky, které budou zabraňovat tomu, aby lidé spadli ze stráně," popsal náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Na úzké silnici by při rekonstrukci měla vzniknout i vyhýbací místa. Silnici pak dostane do péče Správa lázeňských lesů Karlovy Vary. Teprve ta rozhodne, jestli silnice zůstane pouze pro pěší nebo zda budou moct automobily dojet až k vyhlídce.

Pseudogotická rozhledna, která je už léta uzavřená, prochází rekonstrukcí za 40 milionů korun. Prostavěna je už asi polovina nákladů. Upravené jsou interiéry a je napojená kanalizace. Následně chce město upravit a zatraktivnit i okolí rozhledny, jejíž rekonstrukce skončí na podzim.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související