John Zorn, John Medeski a další mágové z New Yorku předvedou v pražském Fóru Karlín šokující hudební jízdu

19. červen 2019

Neuvěřitelný koncert ve Fóru Karlín si pro české publikum na tento čtvrtek připravil multižánrový hudební mág John Zorn, po jehož boku vystoupí zásadní osobnosti newyorské scény jako John Medeski, Dave Douglas, Marc Ribot a řada dalších.

POŘADY NA WEBU MIMOŘÁDNĚ ODEMYKÁME JEŠTĚ PŘED JEJICH VYSÍLÁNÍM!

John Zorn je hyperaktivní hudebník, který má na kontě stovky vydaných titulů. Jeho stylový záběr je tak široký, že vedle jazzu zahrnuje různé podoby rocku až metalu, do toho má hluboké konexe s vážnou hudbou a další pól jeho hudební duše se nachází někde u soundtracků a ambientu.

Ve své obrovské nadprodukci nahrávek je tento stylový rozsah přirozeným a již očekávaným důsledkem, a také jeho několikahodinový koncert s názvem Bagatelles Marathon se samozřejmými pauzami se vlastně nabízel, ovšem kdo by ho čekal? Přirozeností Johna Zorna je zkrátka šokovat. Někoho dokáže překvapit hudební drsností, jiného naopak umírněností.

Jiří Starý připravil pro čtvrteční večerní vysílání na Vltavě dvouhodinový výběr toho nejlepšího ze Zornových koncertů, které si budete moci v Karlíně naladit v přestávkách šestihodinového dění z vysílání i po návratu na webu stanice Český rozhlas Vltava.

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE(Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.