Jihočeské Netro Life Radio ukončilo experimentální vysílání v DAB+

19. leden 2022

Provozovatel jihočeské rozhlasové stanice Netro Life Radio ukončil o půlnoci z úterý na středu zkušební vysílání v pražském a středočeském multiplexu COLOR DAB+. Cílem bylo technologii otestovat a nešlo o řádný provoz. Distribuce signálu byla bezplatná.

Netro Life Radio je již druhou stanicí, která v experimentálním režimu opustila nový multiplex COLOR DAB+. V síti, jíž je možné v Praze (a později i středních Čechách) naladit od 17. listopadu loňského roku, se krátce objevilo i východočeské Rádio Orlicko. Distribuce tu trvala však jen z organizačních důvodů několik dní. Netro Radio Life vysílalo v této rozhlasové síti s datovým tokem 96 kbps a kódováním HE-AAC, verze 1.

Jihočeské komerční rádio pochopitelně ve svém vysílání pokračuje. Primární je pro něho distribuce prostřednictvím analogového FM kmitočtu 100,8 MHz pro České Budějovice a okolí. Ostatní zájemci mohou tuto stanici naladit nadále prostřednictvím webových stránek. V současné době je v multiplexu COLOR DAB+ k dispozici deset pozic, přičemž dvě slouží k testovacím účelům, a to vysoké a naopak nízké zvukové kvality.

autor: lukpo
Spustit audio

Související