Je normální necítit se skvěle, když si rodič najde nového partnera. Svěřte se s tím

21. listopad 2022

Vlastní a nevlastní rodina.  Jak zvládnout příchod nevlastního rodiče a sourozenců? Co může pomoci naučit se spolu dobře vycházet? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

„Dospělí si hodně přejí, aby děti vycházely s jejich novým partnerem. Příchod nového partnera ale málokdy bývá idylický. Je v pořádku, pokud se kluci a holky necítí nijak skvěle,“ vysvětluje v Klubu Rádia Junior psycholožka Bára Downes.

To ale neznamená, že bychom měli být na nového člena rodiny zlí. „Mám právo nechovat k novému partnerovi city, ale jiná věc je, že se umím ovládat a dávám mu najevo respekt,“ varuje psycholožka.

Nový partner našeho rodiče může být často i sympatický, a přesto máme pocit, že bychom ho neměli mít rádi. Proč? Můžeme si totiž myslet, že tím zrazujeme druhého rodiče. „Třeba máme pocit, že kdybychom se s tou novou paní smáli, že to bude maminku mrzet,“ říká odbornice.

Jak se s těmito pocity vyrovnat, s kým se poradit a co dělat, když do rodiny s novým rodičem přibyde i nový sourozenec? Poslechněte si celý podcast.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Romana Růžičková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související