Jazzová legenda Miroslav Vitouš vystoupí s Rozhlasovým big bandem Gustava Broma a kapelou Ľudové Mladistvá

28. duben 2017

V rámci celosvětových oslav Mezinárodního dne jazzu chystá festival Mladí ladí jazz na neděli 30. dubna unikátní večer v koprodukci s Českým rozhlasem Vltava.

VIDEOPŘENOS 30. dubna: Miroslav Vitouš Trio a Rozhlasovým big band Gustava Broma

VSTUPENKY ZAKOUPÍTE ZDE

Koncert v pražském Paláci Akropolis, který bude zároveň uzavírat celý festival, odstartuje v 18 hodin projekt Ľudové Mladistvá, vítěz soutěže pro nadějné talenty Jazz Fruit.

 

Hlavní hvězdou večera bude legendární basista Miroslav Vitouš, který v letošním roce slaví 70. narozeniny. Vystoupí s triem složeným z nejvýznamnějších československých jazzových osobností – saxofonistou Karlem Růžičkou ml. a pianistou Lubošem Šrámkem.

Večer zakončí Rozhlasový big band Gustava Broma, který byl americkým časopisem Down Beat zařazen mezi deset nejlepších big bandů světa, a se kterým účinkovaly takové hvězdy, jako například Ray Charles, Liza Minnelli či James Morrison.

Celý koncert bude živě přenášet Český rozhlas Vltava a Český rozhlas Jazz, jeho součástí bude také videopřenos na YouTube kanál a Facebook stanice Vltava. V rámci koncertu se bude natáčet dokumentární film „Miroslav Vitouš – jazzová legenda“.

autor: Lenka Pitronová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.