Jazz Sampler No. 52 – Tradice i experiment ke stažení zdarma

3. říjen 2018

Lovci novinek si tentokrát můžou smlsnout na zajímavých albech z Francie, Ameriky, Německa nebo Japonska. Tak stahujte!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Marbin – 200​,​000 LIKES

Intenzívní jazzrocková jízda postavená na divokých linkách elektrické kytary a saxofonu je dílem populární chicagské formace Marbin. Album vzniklo jako odměna pro fanoušky za 200 000 lajků kapelní facebookové stránky a je kompilací nahrávek ze sedmi studiových alb.

Paul Jones – Paul Jones with Leo Sherman and Jake Robinson

Klasické saxofonové trio z New Yorku nabízí vzdušné a moderní kompozice. Zajímavostí je jejich autorství – lídr nenapsal žádnou, o repertoár se postarali basista s bubeníkem.

Sinitus Tempo – Moments EP

EP amerického producenta si snad nelze pustit jindy než v noci. Pomalá tempa, klasická nujazzová trubka s dusítkem, dobré beaty,… Prostě popadněte sluchátka, nasaďte kapuci a hned dneska po setmění vyražte, kam vás nohy povedou.

Matthew Chapin Quintet – Wednesday on a Tuesday Morning

Mladé texaské kvinteto s přehledem zvládá swing i zatěžkané groovy. Sedm vlastních skladeb sice neoplývá tou nejlepší zvukovou kvalitou, ovšem hudebně jde o vyzrálou nahrávku.

HOTEL FURY – PROMO EP

Dva naprosto odlišné tracky najdeme na EP zajímavého pařížského projektu. Temné basové syntezátory v první kompozici střídají vylehčené a pozitivní

Lotte Anker / Gerald Cleaver / Craig Taborn – Floating Islands

Patnáctiminutové freečko natočilo kvarteto v čele se saxofonistou Lottem Ankerem a známým pianistou Craigem Tabornem. Jen varování: nejde zrovna o zenovou nahrávku (zkuste si poslechnout hlavně od osmé minuty dál). Kompletní album případně najdete pouze na vinylu u dánského fajnšmekrovského labelu Centrifuga.

Leonel Cardoso – NEXT

Bizarní rozevlátou směsku si složil, nahrál i zprodukoval lisabonský rodák Cardoso celou sám. Občas sice můžeme zapochybovat, zda je jeho tvorba dílem náhody, nebo zda přesně ví, co dělá, nicméně pár skladeb za krátký poslech rozhodně stojí.

ctraltu – american dream

Za melancholický ambientní jazz bychom mohli označit tuto zvláštní nahrávku dortmundského trumpetisty a producenta. Ideální pro prohloubení podzimních chmur.

uniquad – quatre gats

Pohodový autorský pop-jazzový mainstream natočilo už v roce 2012 mladé japonské kvarteto. Energické a rytmicky výrazné kompozice zásadně nepřekvapí, ale ani neurazí.

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio