Jazz Sampler No. 45 – Březen napěchovaný jazzem zdarma

5. březen 2018

Vyklidněný nu jazz z Indie, intenzívní rock-jazz z Francie nebo jazzová foukací harmonika z Bruselu. Březnový Sampler se opravdu povedl!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Leslie Charles – vol. 1

To, že je Leslie z Indie, bychom si jen podle poslechu asi netipli. Jeho tracky jsou tak cool a tak plné jazzu, soulu a r’n’b, že bychom jako místo vzniku tipovali spíš newyorské jazzové ghetto. Doporučujeme!

Kearo Zenn Quartet – Secret Lab

Ke spočítání známých jazzmanů hrajících na foukací harmoniku by většině z nás stačily prsty jedné ruky. Váš osobní seznam se nyní snaží rozšířit Kenzo Nera z Bruselu. Jeho kvarteto nabízí chytlavou pop-jazzovou směs, která se právě díky vcelku netradičnímu zvuku jen tak neoposlouchá.

Omar – Omar *1

Tihle týpci z francouzského Tours se s krásou nástrojového tónu rozhodně moc nepářou. Jejich natlakovaný a tvořivý jazz smíchaný se zvukem rockové kytary má daleko k sedmdesátkovým fúzím a i když může být náročnější na poslech, ihned strhne svou spontaneitou.

Nate Hook – NHQ Feat. Raph Peterson

Nate Hook patří k těm borcům, kteří natočí jedno album coby pianisti a na nahrávání jiného si přinesou saxofon. A to je právě případ tohoto živáku. Přímočarý jazz bez „zadumané filozofie“, jak by řekl Laco Déczi.

Lucy Gillespie & the Smooth Combo

Lucy Lune Gillespie, britská písničkářka usazená ve Francii, frčí na retro-swingové vlně. Čtveřice skladeb, natočených v buskerském obsazení zpěv–kytara–kontrabas navazuje na podobně koncipované loňské EP, které je rovněž k dispozici ke stažení zdarma. Atraktivitu projektu zvyšuje zpěvaččino příjmení, ale záhada zůstává neobjasněna…

Connor O’Neill – Solo Guitar

Mladý americký kytarista O’Neill sice hraje povětšinou známé skladby, ale jeho verze mají to těžko popsatelné „něco navíc“. Melodie interpretuje na sólovou akustickou kytaru a ta hudbě dodává příjemnou folkově-autentickou náladu a klid. Zajímavostí je kytaristova vlastní produkce – každý track pojal zvukově velmi odlišně.

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio