Jazz Sampler No. 26 – Letní nadílka jazzových alb zdarma

15. červenec 2016

Po měsíci přinášíme další přehled jazzových alb, která jsou na internetu legálně a zdarma ke stažení. Víte o dalších? Pošlete nám svůj tip na email jazz@rozhlas.cz!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Carlos Di Gionantonio & Germán Kucich – Del Lado de Acá

Klasické pianové trio z Madridu nabízí jemné a intimní kompozice. Avizované vlivy tanga jsou v nich slyšitelné jen málo, ale i tak hudba vytváří příjemnou atmosféru.

 

For Tune – Z kolekcji... Sampler 2016

Ochutnávka z produkce polského vydavatelství For Tune obsahuje dvanáct skladeb známých i méně známých interpretů. Saxofonistu Adama Pierończyka doprovází v jednom z tracků take český basista Miroslav Vitouš.

 

Aleif Hamdan – Emblem

Nadějný kytarista z indonéské Jakarty se na svém debutu obklopil velkým množstvím spoluhráčů. Skladby v duchu precizní a energické fusion ovšem napsal a zaranžoval zcela sám.

 

Ted Schneider – Broken Axiom

Při práci na chill–outových experimentálních nahrávkách si americký multiinstrumentalista vystačil pouze s počítačem, klávesami, saxofonem a několika efektovými krabičkami.

 

Factory Quartet – Wynton Was Right Vol. 1

Tvorbě mladého amerického kvarteta nechybí humor, ale ani energie a obdivuhodná virtuozita. Na první části dvojdílné nahrávky předkládají muzikanti vlastní tvorbu i vtipně parafrázují jiné autory.

 

Floating Colossus – Forbidden Knowledge And Forces Beyond Our Control

Kolektiv amerických hudebníků a zdatných producentů kombinuje na svém letošním albu jazzový jazyk s výraznými elektronickými základy. Mezi sedmi skladbami nechybí ani Giant Steps v hiphopové úpravě.

 

Baby Seals – Baby Seals EP

Groovový jam band z amerického východního pobřeží je zjemnělou verzí formace Medeski, Martin & Wood, ale právě proto stojí za poslech. Naplno dá kapela energii průchod až v poslední z pěti skladeb.

 

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio