Jazz Sampler No. 24 – Stahujte zdarma jazzová alba!

18. květen 2016

Po měsíci přinášíme další přehled jazzových alb, která jsou na internetu legálně a zdarma ke stažení. Víte o dalších? Pošlete nám svůj tip na email jazz@rozhlas.cz!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Jason Parker Quartet – Five Leaves Left: A Tribute to Nick DrakeVkusná a poklidná pocta písničkáři Drakovi nabízí deset skladeb v podání respektovaného akustického kvarteta z amerického Seattlu, obohaceného místy o saxofonistu či vokalistku.

 

Erik Jackson – Rainy DaysV jazzu Erika Jacksona se střídá energický drum'n'bass s jemnějšími melancholickými plochami. Společným znakem obou složek jsou vydařené sólové improvizace trumpety a flétny.

 

Neil Alexander & NAIL – Tugging at the InfiniteTvorba amerického klávesisty sice nese nepopíratelný otisk legend Zawinula, Davise či Methenyho, ovšem rozhodně není bez energie. Mírně zastaralou zvukovou produkci pak kompenzují vynikající hráčské výkony a zajímavé kompozice.

 

Gabriele Milozzi Quartet – ClimaxMezinárodní sestava akustického kvarteta v čele s mladým italským saxofonistou se našla v odkazu coltranovského modálního jazzu. Prezentuje se však vlastními a soudobě znějícími skladbami.

 

Epically Cracked – Epically CrackedIntenzivní kvartet z Los Angeles míchá jazz s funkem a rockem, ale nikoli způsobem starým čtyřicet let. Jazzová trumpeta Lisy Edelman se v sedmi skladbách vznáší nad zcela nejazzovou rytmikou se zkreslenou elektrickou kytarou, baskytarou a bicími.

 

(U)nity – Peace.Love & MusicNázev newyorské pětice odkazuje na její bizarní a koncentrovanou směs snad všech forem jazzu, hip-hopu a world music. Hudba se může zdát překombinovaná, ale originalitu jí rozhodně nelze upřít.

 

autor: Jan Mazura
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.