Jan Přibylský – čerstvý držitel ceny pro mladého fotografa

6. duben 2011

Součástí Prague Photo Festivalu 2011, který do neděle probíhá v pražské výstavní síni Mánes, je každý rok i udělení ceny UniCredit Bank Young Prague Photo Award mladému fotografovi do 35 let.

V pondělí 4. dubna večer ji na slavnostní vernisáži festivalu převzal mladý fotograf Jan Přibylský, student prvního ročníku magisterského studia v ateliéru Pavla Baňky na Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Jeho fotografie květinových zátiší naleznete v horním sále v expozici Chemistry Gallery a v expozici Theditions – Limitované edice fotografií. Čerstvého laureáta ceny UniCredit Bank Young Prague Photo Award, Jana Přibylského, si v pondělí večer pozval v Mánesu k mikrofonu Karel Oujezdský. Zeptal se ho, proč se věnoval právě fotografování květinových zátiší.

Festival Prague Photo 2011 můžete v pražské výstavní síni Mánes navštívit do neděle 10. dubna. Součástí festivalu je i řada dalších výstav. V Langhans Gallery ve Vodičkově ulici je to například výstava zahraničních fotografů nazvaná „Foto Virus / C Action“, v Galerii Josefa Sudka v ulici Úvoz výstava fotografií Adolfa Vrhela, v Gambit Photo, Galerie Zlatá lilie na Malém náměstí výstava fotografií Věry Stuchelové nazvaná „Flowers 2011“, v Galerii Rudolfinum do 1. května výstava „Mutující médium“, v Národní technické knihovně expozice „Petr Šálek 1984“ a v Centru současného umění Dox výstava Jirky Kolara „Williamsburg“ a retrospektiva významného britského fotografa Martina Parra „Assorted Cocktail“.

Spustit audio