Jakub Matuška aka Masker: Voni mu rostly z uší stromy!

5. březen 2012

V galerii „dvorak sec contemporary“ v Dlouhé ulici 5 na Starém Městě v Praze má do 20. dubna první sólo výstavu svých obrazů malíř Jakub Matuška známý na scéně street artu a graffiti jako Masker.

Výstava nese trochu podivný název: „Voni mu rostly z uší stromy!“

Jakub Matuška aka Masker i přes svou graffiti minulost ukončil v roce 2009 pražskou Akademii výtvarných umění, kde studoval v ateliéru Vladimíra Skrepla a během studia absolvoval také studijní pobyty na Cooper Union v New Yorku a na Middlesex University v Londýně.

Před dvěma lety se probojoval jako autor klasických závěsných obrazů až mezi finalisty Ceny Jindřicha Chalupeckého a vloni získal prestižní Cenu NG 333, kterou uděluje Národní galerie nejlepšímu mladému umělci do 33 let.

A protože jádro Matuškovy tvorby spočívalo před několika léty právě v streetartových realizacích, zeptal se ho Karel Oujezdský, zda dnes maluje častěji na plátno než na pražské zdi.

Výstavu Matuškových nových obrazů a reliéfů nazvanou „Voni mu rostly z uší stromy!“ si můžete v galerii „dvorak sec contemporary“ v Dlouhé 5 na Starém Městě v Praze prohlédnout do 20. dubna.

Spustit audio