Jako Ježíškovo vnouče nadělil Patrik Rozehnal třem babičkám kuchyňského pomocníka

21. listopad 2019 10:35

V projektu Ježíškova vnoučata plní přání také Český rozhlas Region. Moderátor Patrik Rozehnal se rozhodl udělat radost třem dámám v domově pro seniory v Pňově na Kolínsku. Rády pečou, síly jim ale docházejí a nutně proto potřebovaly kuchyňského pomocníka.

Paní Jaroslava, Danuše a Jindřiška, které žijí v domově pro seniory v Pňově, velmi rády pečou, a to nejenom pro sebe. Domácími sladkostmi vždy potěší i další seniory, některým dobroty nosí až na pokoj. Zadělat těsto je pro ně ale už stále náročnější: „Já nemohu pohybovat rukou a těsto se zadělává hodně těžko,“ říká jedna z nich.

Jejich velkým přáním, které svěřily Ježíškovým vnoučatům, byl kuchyňský robot. Radost se jim rozhodl udělat moderátor Regionu Patrik Rozehnal, který sám výborně peče a dobře ví, jak je to někdy náročné. Babičky v domově navštívil a přivezl jim kuchyňského pomocníka, který je robotem i šlehačem v jednom. Nezůstalo ale jenom u jednoho dárku. Dámy také dostaly knižní novinku -autorský výtisk kuchařky Pochoutkový rok, samozřejmě s Patrikovým osobním věnováním.

Překvapením byla pro dámy kuchařka Pochoutkového roku

Seniorky Patrika přivítaly čerstvě upečenými buchtami a společně strávené chvíle byly velkou radostí pro všechny zúčastněné. Díky Patrikovi a projektu Ježíškova vnoučata už se všechny tři babičky moc těší na vánoční pečení. Jako první chtějí s pomocí robota udělat ořechovou bábovku, vánočku a samozřejmě i vánoční cukroví. Stát se Ježíškovým vnoučetem má opravdu smysl.

autoři: Martina Topinková , JMys
Spustit audio