„Jak utrhnout ze zbytku léta to, co nám zatím proteklo mezi prsty?“

25. září 2013

Brány Divadelní akademie múzických umění opouští rok co rok deset absolventů herectví katedry činoherního divadla. Výsledky své studijní práce prezentují ve školním divadle Disk. Letošní absolventi nově připravili se svou ročníkovou vedoucí Jaroslavou Šiktancovou hru Letovisko.

Hra je inspirována dramatem Ivana Sergejeviče Turgeněva „Měsíc na venkově“. Pro herce tento kus přepracovala studentka dramaturgie Tereza Verecká.

Čerstvě třicetiletá Natálie Petrovna vede trochu nudný život jako žena statkáře Islajeva. Poklidné manželství si zpestřuje vztahem s rodinným přítelem Rakitinem. Stojaté vody rozvíří mladý domácí učitel manželů Islajevových, Beljajev, do kterého se Natálie Petrovna bláznivě zamiluje. Ocitne se tak v neudržitelné situaci, nejen ve vztahu k manželovi, ale navíc se stane sokyní své mladší schovanky.

Krátká ukázka z generální zkoušky:

Na jevišti DISKu se objeví Ondřej Vacke jako Islajev, Josefína Voverková jako jeho žena Natálie, Izabela Firlová jako jeho sestra Anna, Iva Holubová jako Alexandra, Michal Necpál jako Beljajev, Vojtěch Bartoš jako Pigasov, Michal Balcar jako Rakitin, Marek Mikulášek jako doktor Špigelskij a Marie Radová jako Věra.

autor: Karel Kratochvíl
Spustit audio