Ivan Štern: Greta údajně v rukou židovských šizuňků

9. leden 2020

Švédský list Dagens Nyheter přinesl zprávu o jisté ruské trollí farmě. Po sítích šíří „fake“, česky blábol, že Greta Thunbergová je loutkou židovských globálních hráčů.

Podrobnosti nejsou uvedeny. S úspěchem se ale lze domnívat, že židovskými globálními hráči jsou finančníci, v oteplování klimatu spatřující neopakovatelnou příležitost se napakovat.

Čtěte také

Ochotný šiřitel blábolu se sice nedozví, zda Greta byla loutkou židovských finančníků už ve chvíli, kdy osamoceně postávala pátek co pátek před švédským parlamentem. A už vůbec ne, jak se jim pomocí této drobné dívky podařilo zpovykat miliony středoškoláků, aby po celém světě pátek co pátek demonstrovali ve prospěch klimatu. Vše je ponecháno na jeho obrazivosti.

Nejspíš ale věc neřeší. Vystačí si s vysvětlením pravicových populistů. Oteplování klimatu zásadně odmítají jako nestydatou manipulaci ze strany globálního kapitálu. A nyní i oni mají jasno. Na scéně se díky trollům opět objevily staré známé židovské rejdy.

Vzestup antisemitismu

Antisemitismus je nyní jeden z projevů rozhněvaného bílého muže a stal se, řečeno jazykem literárním, salonfähig. Za všechno mohou židé a parketáři, zní klasická židovská anekdota. Proboha, proč ausgerechnet parketáři?

Čtěte také

Nerad bych, aby vznikl dojem, že pravicoví populisté jsou myšlenkově jaloví a netvořiví a že čekají, co jim nadělí jistá ruská trollí farma. Nezávisle na ní sami iniciativně do nového kabátu oblékají starý dobrý obraz nepřítele. Židovské plutokraty také nahradili globálními židovskými hráči a po celém světě zvedají novou vlnu nenávisti. Nejen v Německu nebo ve Francii, ale i v samotných Spojených státech.

Není totiž náhoda, že americká policie po útoku na jistého rabína v New Yorku varuje před vzmáhajícím se antisemitismem. Není ani náhoda, že Morning Herald, deník vycházející ve vzdáleném australském Sydney, věnuje velkou pozornost protižidovským útokům. Jejich nárůst přičítá nenávistné politice, v Americe vycházející přímo z Bílého domu.

03336285.jpeg

Zdá se, že my sami jsme zvedající se vlny antisemitismu ušetřeni. Nemáme toho zapotřebí. Práci trollích farem u nás zastanou naši politici. V oblasti klimatu za globální hráče zaskočil onehdy jistý Bursík z Topolánkovy vlády. Vděčíme mu za rozmach českých solárních baronů. Jeho šlépěje ne neoprávněně, ale ke škodě věci samotné, komentuje prezident. Šlo a jde přece o velký kšeft.

Ostatně nemohou i za to parketáři a židé?

Autor je publicista

autor: Ivan Štern
Spustit audio

Související