Itch My HAHAHA: Brněnský lék proti nudě

27. únor 2016

Klubové večery Itch My HAHAHA fungují v Brně už téměř dvanáct let. Letos poprvé dostaly formu průběžného festivalu, který probíhá od září loňského roku až do letošního března.

Jeho vrcholem, respektive jedním z jeho vrcholů, bude vystoupení legendy elektronické hudby Cabaret Voltaire.



Festival se zaměřuje na okrajové hudební žánry, případně na experimentálnější polohy žánrů běžných. Jeho součástí jsou také přednášky a workshopy. Díky předvídavosti dramaturgů festivalu vystoupila v Brně v roce 2013 skupina Young Fathers ještě dříve, než získala prestižní cenu Mercury Prize. Na tehdejší koncert přišlo jen několik desítek lidí, šlo ovšem o nebývalý zážitek. Když si v roce 2015 skupina brněnské vystoupení zopakovala, bylo už beznadějně vyprodáno. V Kabinetu Múz zazněla i následující skladba.



Na festivalu vystoupila rovněž skupina Elektro Guzzi, na ukázku z brněnského vystoupení se můžete podívat zde.



Vedle zástupců taneční hudby, noise, ambientu a hip hopu přinesl festival také vystoupení umělců „klasičtějších“ žánrů, kteří ovšem něčím vybočují. Do Brna tak přijel například Richard Youngs.



Nezapomenutelné bylo i vystoupení R. Stevieho Moorea.



Festival bude probíhat ještě měsíc, v Čajovně jeho program představí dramaturgové Barbora Šedivá, Prokop Holoubek a Tomáš Kelar. Výše uvedený videoklip se jmenuje „I Like To Stay Home“, na Itch MY HAHA HA ovšem stojí za to vyrazit. Program naleznete zde.

Spustit audio