Institut lázeňství a balneologie připravuje nový projekt. Do kraje chce přilákat odborníky

7. září 2023

Karlovarský Institut lázeňství a balneologie (iLaB) chystá v rámci Spravedlivé transformace strategický projekt . V našem vysílání ho představili Alina Huseynli, pověřena řízením iLaB a Aleš Příhoda, vedoucí Laboratoře robotické rehabilitace Fakulty biomedicínského inženýrství z ČVUT.

V rámci Operačního programu Spravedlivá transformace Institut lázeňství a balneologie připravuje projekt s názvem „Centrum lázeňského výzkumu“. Přinést by měl výzkum z oblasti lékařských, environmentálních a biologických věd, který se zaměří na účinky lázeňské léčby, ochranu přírodních léčivých zdrojů i udržitelný rozvoj lázeňské krajiny.

Část projektu se bude věnovat zmapování historického vývoje a ekonomiky lázeňství nebo trendů lázeňství ve světe. Spolu s karlovarským Institutem lázeňství a balneologie se na něm budou podílet také výzkumné organizace, vysoké školy i veřejnost.

Cílem projektu je podle zástupců iLaBu zvýšit kvalitu a prestiž lázní Karlovarského kraje. Díky výzkumné činnosti chce navíc přilákat do kraje kvalifikované odborníky a udržet je.

Spustit audio