Iluze v Dlouhé: Co se stane, když se zhroutí vaše celoživotní víra?

26. listopad 2016

„Dva manželské páry, čtyři dlouhé životy prostoupené láskou, padesát dva let a jen jedna krátká chvíle, během níž člověk může zpochybnit všechno to, v co dosud věřil.“

Tak představuje hru současného ruského dramatika Ivana Vyrypajeva nazvanou Iluze na svém webu Divadlo v Dlouhé. O nastudování textu v tamní kavárně promluvila v sobotní Čajovně režisérka Alžběta Burianová. Soutěžili jsme o vstupenky na reprízu v neděli 11. prosince.

Alžběta Burianová loni absolvovala DAMU inscenací jiné Vyrypajevovy hry Opilí. Autor jí podle všeho přinesl štěstí, protože na základě tohoto kusu dostala i několik dalších nabídek. Spolupracovala s Divadlem Letí, kde uvedla drama Davida Košťáka Taxistyx. Připravila scénické čtení ve Východočeském divadle Pardubice a v příštích měsících ji čeká zkoušení ve Studiu Švandova divadla a v příbramském Divadle A. Dvořáka.

Jak mladá režisérka pojala Iluze v rámci cyklu komorních inscenací Krátká Dlouhá? Které konkrétní prostředí pro příběh zvolila a jaké bylo její setkání se skupinou zkušených herců scény, která letos na podzim oslavila dvacet let své existence? O tom všem byla řeč v sobotní Čajovně.

Výherkyně soutěže: Hana Rauchová, Iva Vyvážilová a Tereza Vašíková. Blahopřejeme!

autor: krs
Spustit audio