I Believe. Fotografka Alžběta Jungrová vystavuje svou tvorbu v prostorách staré prádelny Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

6. červen 2023

Plocha o rozloze více než 500 metrů čtverečních, stropy místy až 9 metrů vysoké, které sahají přes dvě patra budovy. I tak to vypadá v prostoru staré prádelny Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze. Teď v ní představuje na výstavě nazvané I Believe svou tvorbu za uplynulou dekádu fotografka Alžběta Jungrová.

Z výstavy I Believe fotografky Alžběty Jungrové

„Já věřím – to jsou tematické okruhy výstavy, kterým věřím. Jediné opravdové je to, co cítíme, potřebujeme být všichni milovaní, abychom si přišli skuteční... Jsou to vlastně takové moje pocity a emoce, které jsou pro mne důležité,“ vysvětluje fotografka Alžběta Jungrová názvem své výstavy I Believe. 

Výstavu Alžběty Jungrové si můžete v prostorách Staré prádelny Všeobecné fakultní nemocnice v Praze prohlédnout do 15. října.

Jak těžké je vybírat z portfolia tisíců fotek za uplynulých deset let? Co musí fotka mít, abyste se dostala do selekce k instalaci? A co vše se dá objektivem zachytit? Poslechněte si celý rozhovor s fotografkou Alžbětou Jungrovou.

autoři: Naděžda Hávová , Monika Suchanková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.