Hudebníci o hudbě. Sedmé nebe s Robertem Nebřenským ve znamení podzimních nálad

19. listopad 2017

Ve svém druhém díle Sedmého nebe nás Robert Nebřenský opět zavede do „éterického chrámu hudebního blaženství, jehož smělá architektura bude vyklenuta až do nepředstavitelných výšin“.

Svým laskavým, ale i jemně štiplavým humorem okomentuje vybrané nahrávky od gypsy jazzu kytaristy Django Reinhardta a improvizace na Vivaldiho v podání zpěváka Bobby McFerrina a violoncellisty Yo-Yo Ma, přes divadelní písničku sklepácké herečky Marty Marinové, přes etnickou hudbou inspirované muzikantky a muzikanty, jako jsou Vaska Jankovska, Zuzana Lapčíková, Toni Iordache nebo Efet Turumtay až po klasika soulu Ray Charlese a syrové slovenské blues v podání ZVA 12-28.

Hudebníci o hudbě. Robert Nebřenský vybírá a komentuje písně, které jej ovlivnily

Sedmé nebe s Robertem Nebřenským

Která hudební skupina se jmenuje stejně jako naše stanice? Vltava! A její zakladatel se jmenuje Robert Nebřenský. Zpěvák a kytarista, autor většiny písní, účinkuje i jako herec, ať již s divadlem Sklep nebo v řadě filmů.

První díl Nebřenský zakončil znělkou z filmu Tajuplný ostrov. Tentokrát nás na úplný závěr překvapí hudbou z jiné filmové série, symbolizující dobrodružství, pravdu a statečnost!

Sedmé nebe

Sedmý den v týdnu o sedmé hodině večerní se známí hudebníci podělí o své aktuální hudební zážitky.

Velmi osobní hudební postřehy hudebníků, mezi kterými jsou skladatel a výtvarník Vladimír Franz, zpěvačka a skladatelka Sára Vondrášková, zpěvák a kytarista skupiny Vltava Robert Nebřenský, dále Ondřej Havelka a Pavel Klikar nebo Monika Načeva.

autor: Aleš Opekar
Spustit audio