Hudební filmový festival před vídeňskou radnicí

18. srpen 2004

Prvotřídní představení z oblasti opery, operety, jazzu i worldmusic. Koncerty, na kterých zazní díla takových mistrů, jako byli Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Richard Wagner, Antonín Dvořák, Richard Strauss nebo Gustav Mahler, a které dirigují Herbert von Karajan, Riccardo Muti či Sir Georg Soltia. Baletní představení, na nichž září hvězdy typu Heinze Spoerliho, Lva Ivanova nebo Enrica Cechhettiho. To vše si může vychutnat každý, kdo zavítá na prostranství před vídeňskou radnici. Až do 5. září tam totiž probíhá Vídeňský filmový festival. Letošní, již 14. ročník nese motto: "Umělecká tvorba nové Evropy".

Po setmění je na obří plátno promítáno to nejlepší z fondů světové hudební kinematografie - jedná se přitom nejen o filmy portrétující významné muzikanty (jako např. Natalie Cole), ale především o záznamy nejrůznějších koncertních i jiných představení. Každou neděli v pravé poledne navíc před radnicí vystupují živé kapely. A jako v uplynulých letech si i letos přijdou na své milovníci kulinářských specialit: 18 šéfkuchařů nabízí u stánků před radnicí pochoutky ze všech koutů světa - zastoupena je mimo jiné vídeňská, francouzská, italská, indická či japonská kuchyně.

Vídeňský filmový festival

Festival potrvá do 5. září. Více informací získáte na internetové adrese zde.

autor: (com)
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.