Hudba z pěti jazzových klubů současně: rozhovor s dirigentem Peterem Vrábelem

7. listopad 2016

Na druhém ze čtyř koncertů festivalu Hudební fórum Hradec Králové hrála Filharmonie Brno, s níž dirigent Peter Vrábel nastudoval program ze skladeb amerických autorů Michaela Torkeho, Avnera Dormana a Johna Adamse. Publiku učaroval zejména sólista Dormanova Koncertu pro bicí a orchestr „Frozen in Time“ Christoph Sietzen.

Svůj náročný part hraje Christoph Sietzen zpaměti a Dormanův koncert byl i díky němu zároveň i skvostnou podívanou. Wanda Dobrovská se Petera Vrábela zeptala, jak si se sólistou porozuměli a jak probíhala spolupráce při zkouškách?

Čtěte také

03739299.jpeg

Podívejte se na záznam Sietzenova koncertu s Rumunským národním symfonickým orchestrem:


PROGRAM PŘÍMÝCH PŘENOSŮ Z FESTIVALU HUDEBNÍ FÓRUM HRADEC KRÁLOVÉ
Začátek vždy ve 20:00.
7. listopadu: Sofia Gubajdulina: Koncert pro fagot a hluboké smyčce; Galina Ustvolskaja: Symfonie č. 3 Ježíši, Mesiáši, spas nás, Symfonie č. 4 Modlitba, Klavírní sonáta č. 6, Symfonie č. 5 Amen. Sólisté Tomáš Františ (fagot) a Daniel Wiesner (klavír). Hraje Brno Contemporary Orchestra, řídí Pavel Šnajdr.
10. listopadu: Claude Viver: Orion, Tan Dun: Koncert pro orchestr (z opery Marco Polo), Osvaldo Golijov: Azul pro violoncello, obligátní skupinu a orchestr. Sólista Jiří Bárta (violoncello). Hraje Filharmonie Hradec Králové, řídí Tomáš Brauner.

autor: wd
Spustit audio