Hráči SOČRu oslavili své 95. výročí, triangl cinkl 240krát

11. říjen 2021

V neděli 10. října se uskutečnil symbolický štafetový běh k 95. výročí Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Zúčastnili se ho hráči orchestru a jejich rodinní příslušníci.

Cílem bylo absolvovat společně během, či chůzí minimálně 95 km, tedy počet kilometrů odpovídající výročí orchestru. Vzhledem ke krásnému slunečnému nedělnímu dni se sportovního dopoledne zúčastnilo 63 hráčů a dohromady naběhali krásných 240 km a tím překonali dosavadní rekord z roku 2016, kdy hudebníci uběhli 206 km.

Muzikanti ke spolupráci přizvali také dva milé hosty z Ranní Dvojky, Dalibora Gondíka a Reginu Květoňovou, kteří s nadšením pomohli SOČRu k dosažení požadovaného počtu kilometrů. Nejúspěšnější byla skupina běžců ve formaci Bohdal, Kutman, Gondík, Kobrle, kteří na trasu vyrazili jako první přesně v 10.10 a kilometrový okruh zvládli oběhnout jedenáctkrát.

Štafetový běh k 95. výročí Symfonického orchestru Českého rozhlasu | 10. 10. 2021

Krásné počasí přilákalo celé rodiny členů orchestru a tak na trati nechyběli ani nejmenší závodníci, kteří zaníceně pomáhali svým rodičům a často je i motivovali k dosažení vyšších výkonů. S nápadem na uspořádání štafety přišli violoncellista Vilém Bernáček, hudební režisér Igor Tausinger a s organizací pomáhali Vlastimil Kobrle a paní Jarmila Hadrabová.

Hráči orchestru jsou schopni úchvatných výkonů nejen na hudebním poli, ale také razí heslo „ve zdravém těle zdravý duch“, což dokázal i triangl umístěný v cíli, který cinkl během dopoledne 240×, což je krásný výsledek.

autor: SOČR
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu