Hlavní je zdraví, říká si Lucie Šafářová na Roland Garros. A pořád prý snídá ovesnou kaši s borůvkami

Před rokem okouzlila v Paříži řadu tenisových fanoušků a teď by jim ráda podobný zážitek nabídla znovu. Česká tenistka Lucie Šafářová obhajuje na French Open hned dva velké úspěchy. Loňské zkušenosti i rituály ji v dějišti turnaje hodně pomáhají.

Tak jako loni snídá každý den ovesnou kaši s borůvkami a bydlí na stejné adrese, se kterou získala i několik dalších fanoušků. Jenže ti nemají jistotu, kolikrát Lucii Šafářové budou při Roland Garros držet palce.

První utkání sice hladce zvládla, ale kvůli vážnějším osobním důvodům v Paříži nemá svého kanadského kouče Roba Steckleyho. Sama tak prošla od minulého roku celkem dramatickým, těžkým a také dlouhým obdobím bez tenisu, takže ještě zřejmě není v takové formě jako loni. Ale známá místa a dvorce jí pomáhají úspěchy navodit.

„Je to hezké. Vzpomínky se vracejí. Je pěkné vidět všechny lidi, kteří tu jsou pořád stejní,“ popisuje Lucie Šafářová. V živé paměti má loňské čtvrtfinále, na které pak navazovala postupem do finále v singlu a celkovým vítězstvím v ženské čtyřhře.

I letos může na svou loňskou přemožitelku Serenu Williamsovou narazit až v boji o titul. Tentokrát bude bojovat s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou o trofej mezi deblistkami. Tak daleko se česká tenistka nedívá: „Jsem ráda, že tu vůbec jsem. Problémy, které jsem měla, byly takové, že jsem ráda, že hraju. Hlavně, že jsem zdravá.“

autor: jpa
Spustit audio