Goethova vyhlídka se po rekonstrukci promění na malou galerii

15. březen 2018 07:40
Zprávy

Goethova vyhlídka v Karlových Varech prodělává celkovou rekonstrukci. Hotovo má být na podzim, náklady jsou zhruba 40 milionů korun. Město zároveň hledá možnosti využití památky. Protože na rekonstrukci využije evropské dotace, nebude možné prostory využít komerčně.

„Hlavním uplatněním vyhlídky bude její původní náplň, tedy rozhledna. Ale vzhledem k tomu, že v objektu jsou další prostory, které kvůli dotaci nemůžeme využít komerčně, tak tam budou prostory upraveny pro některou z výstav, které by se věnovaly buď rozhlednám karlovarským, protože je jich tu je dost, nebo i v širším okolí," řekl náměstek primátora Jiří Klsák.

Čtěte takéKarlovy Vary začaly opravovat Goethovu vyhlídku nad městem

Jak doplnil, v budoucnu, až skončí takzvaná doba udržitelnosti projektu, by v objektu mohla být například kavárna, která by doplnila využití objektu rozhledny nad lázeňským městem.

V současné době stavebníci Goethovu vyhlídku vyklízejí, pokládají kanalizaci v prvním podzemním podlaží, demontují podlahy v nadzemních podlažích a objekt odvodňují. Prostavěno a proplaceno je nyní zatím zhruba 1,6 milionu korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio