Girls, Girls, Girls. Studentky AVU zkoumají možnosti vlastní identity i temná zákoutí svých duší

7. srpen 2019

Girls, Girls, Girls... je název výstavy, na které se v rámci projektu Student Line představuje v Art&Event Gallery Černá labuť v Praze svými obrazy osm autorek z Akademie výtvarných umění v Praze.

Jedná se o letní studentskou výstavu sestavenou jen z dívčích či ženských děl frekventantek ateliérů Jiřího Petrboka, Marka Meduny a Josefa Bolfa na pražské AVU. Na to, jak tato výstava vznikala, se Karel Oujezdský zeptal kurátora výstavy Martina Dostála. „Inicitiva udělat ryze dívčí výstavu přišla od Lucie Králíkové, což je studentka 1. ročníku na AVU u Marka Meduny. A byť jsou autorky z rozličných ateliérů a rozličných ročníků, je mezi nimi patrné prostupující pouto či vztah k umění, ke světu i k sobě samým."

Studentky na svých plátnech zkoumají především možnosti vlastní identity, vztah k tělu, k lidem, k prostoru, ve kterém se pohybují, a také temná zákoutí svých odkrývaných duší. „Je patrné, že autorky tíhnou k příběhům, které můžou být i velmi osobní. Chtějí, aby obrazy něco zásadního sdělovaly.“

Výstavu je možné navštívit do 26. srpna.

Spustit audio