František Hodonský – laureát Ceny Vladimíra Boudníka 2010

20. leden 2011

Clam-Gallasův palác v Husově ulici na Starém městě v Praze hostí od úterka 18. ledna výstavu – 17. ročník soutěže Grafika roku 2010 a 16. ročník Ceny Vladimíra Boudníka.

Tu v úterý večer převzal za významný tvůrčí přínos v oblasti umělecké grafiky pětašedesátiletý malíř a grafik František Hodonský, emeritní profesor Akademie výtvarného umění v Praze a současný profesor na Akademii umění v Banské Bystrici, který poslední dvacetiletí experimentuje především s technikou barevného dřevorytu.

02237072.jpeg

Jistě je třeba ocenit záslužnou činnost pořádajícího Občanského sdružení Inter-Kontakt-Grafik, které musí sehnat prostředky na organizaci soutěže, výstavu i ceny pro vítěze, ale částka 30 000 pro laureáta Ceny Vladimíra Boudníka, jíž tuto „prestižní“ cenu dotuje Hlavní město Praha, musí být k smíchu všem tunelářům, lobistům i členům dozorčích rad všeho druhu. Ale tak to prostě vypadá s podporou české kultury a umění.

Výstavu „17. ročník soutěže Grafika roku 2010 a 16. ročník Ceny Vladimíra Boudníka“ si můžete prohlédnou v barokním Clam-Gallasově paláci v Husově ulici na Starém Městě v Praze do 20. února.

Spustit audio