Floex vytvořil soundtrack pro počítačovou hru Papetura: Inspiroval jsem se šustěním papíru a světlem

8. září 2021

Rukodělná adventura Papetura od Tomasze Ostafina se po několika letech práce dostala k hráčům. Zážitek z papírového světa umocňuje hudební doprovod od Floexe.

Čtěte také

Floex je ve světě nezávislých počítačových her zavedeným hudebníkem. Po několikeré spolupráci s vývojářským studiem Amanita Design se díky hře Papetura spojil s polským vydavatelem Petums, za kterým stojí Tomasz Ostafin. „Chtěl jsem udělat něco na pohodičku, protože svět Papetury také plyne pomalu. Říkal jsem si, že si budu hrát na piano, složím něco s pomalým vývojem. Druhou inspirací mi byl element papíru, suchosti a světla. Což nemusí být jen dřevěné nástroje, ale spíš něco, co evokuje šustění a práci s papírem. Hodně jsem využíval piana, smyčce a konvenční nástroje. Oproti předchozím pracem je to méně barevný svět, standardnější, na druhou stranu jsem si v tom mohl víc polebedit,“ říká hudebník Tomáš Dvořák alias Floex. 

Soundtrack ke hře Papetura obsahuje devět skladeb. Zájemci si ho mohou poslechnout na vinylu

Od her až k filmu

Kromě hudby ke hře Papetura vydává Floex v polovině září druhé album, rovněž soundtrack. Tentokrát si poprvé vyzkoušel vytvořit hudbu pro film. Konkrétně pro drama německého režiséra Christiana Schwochowa s titulem Je Suis Karl. Při této práci se Tomáš Dvořák vrátil ke spolupráci anglickým skladatelem Tomem Hodgem, se kterým nahrál před třemi lety album A Portrait Of John Doe. Soundtrack k novému snímku obsahuje celkem čtrnáct skladeb. Autor v ArtCafé zmiňuje že, na desce je více materiálu, než je možné slyšet ve filmu. V pořadu zaznívají v exkluzivní premiéře dvě ukázky.

Tomáš Dvořák alias Floex je autorem všech vltavských znělek. Floexova hudební gragika doprovází vltavské vysílání od června 2020. 

Spustit audio

Související