Festival Vivat Vila Prachaticích: Člověk krve jede vlakem, Mutanti hledaj východisko a vila je živá

6. srpen 2021

Před šesti lety se tři mladé ženy rozhodly zachránit prvorepublikovou funkcionalistickou Kralovu vilu. Vznikl spolek Živá vila, jeho aktivity se rozrostly a letos prachatická budova už podruhé hostila hudební festival Vivat Vila.

Jenom letos se v Kralově vile v jihočeských Prachaticích uskutečnilo deset akcí – od literárních přes sportovní až po hudební. Právě tou hudební byl druhý ročník festivalu Vivat Vila. Na konci loňských prázdnin přivedl do šumavského podhůří stovky lidí a kapely jako Please The Trees, Kalle nebo B4.

Festival Vivat Vila 2021 v Prachaticích, jeho ústřední bod tvoří Kralova vila

Letos se festival uskutečnil už 23. a 24. července a organizátoři už na konci června hlásili vyprodáno. Hlavním tahákem byli interpreti Vložte kočku, Mutanti hledaj východisko nebo Post-hudba.

S čím do Prachatic přijeli Vellocet Roll? Co si o skladbě Klimeš myslel Miroslav Krobot? Jak cestuje festivalovou sezónu Člověk krve a proč poslouchat Tamaru i na podzim? Odpovědi na tyto otázky uslyšíte v ArtCafé Ondřeje Bambase, který natáčel rozhovory i vystoupení muzikantů přímo na místě.

Roli Klimeše ve videoklipu k písni Klimeš svěřili Jan Vejražka s Jiřím Konvalinkou (Mutanti hledaj východisko) svému pedagogovi z DAMU Miroslavu Krobotovi

Spustit audio

Související