Festival Mezi Ploty otevře svůj 25. ročník

26. květen 2017

O víkendu proběhne jubilejní 25. ročník multižánrového festivalu Mezi ploty. Bohatý program nabízí přes 120 položek, které uspokojí všechny generace - milovníky divadla, hudby, tance a jiné zábavy.

Jsou připraveny pohybové workshopy, scéna pro začínající umělce, autorské čtení či interaktivní hry pro děti a jejich rodiče.

Mezi účinkujícími na hlavní scéně bude Richard Müller, Lenka Dusilová s Baromatikou, Mňága a Ždorp, Michal Pavlíček s Monikou Načevou, Sto zvířat, Fast Food Orchestra anebo Aneta Langerová, která na svůj koncert zve písničkou Bříza.

K pravidelným účinkujícím na festivalu Mezi ploty patří i Tomáš Klus, který letos vystoupí i jako sebevědomý písničkář a herec. Ve svých písničkách na albu Anat život není, které uvedl před dvěma lety, se zaměřil na protiválečnou tématiku. V doprovodu formace Cílová skupina nyní zazpívá písničku, kterou věnoval své ženě Tamaře.

Alternativní zóna, tak se jmenuje stage, která je vyhrazena představitelům nezávislé a experimentální scény. Vystoupí zde i osobitá slovenská zpěvačka a skladatelka Katarzia, která se ve svých textech zaobírá mezilidskými vztahy, vysmívá se zkostnatělým společenským stereotypům a snobismu, poukazuje na nešvary dnešní doby. Výtečně to vystihuje v písni „Milovať s hudbou", která otevírá její druhé a velmi zdařilé album Agnostika.

autor: Ivana Radechovská
Spustit audio