F*cking Beautiful Spring. Soubor Spitfire Company oživuje mariánský příběh a duchovní pohled na narození dítěte velmi mladé dívce

15. březen 2023

Divadelní soubor Spitfire Company připravuje premiéru první části dvoudílného tanečně-rituálního cyklu o současných podobách spirituality s názvem F*cking Beautiful Spring. K sólové performanci oslovil tentokrát režisér Petr Boháč tanečnici a choreografku Markétu Jandovou. Premiéra proběhne 18. března v divadle Ponec.

„Na konci jsem zažil pocit štěstí, jakoby přijetí. My se o tom moc nebavíme, máme radši spíš ty tragické věci, ve zprávách jsou ty tragické věci, na tom je postavená naše společnost. Ale to šťastné, to nějak uzamykáme do intimní sféry, rodinné sféry, do pracovní sféry velmi pomálu. Takže myslím, že kdyby diváci odcházeli s tím, že zažijou kus štěstí nebo pocit štěstí a přijetí… tak by to pro mne bylo skvělý,“ řekl v Mozaice režisér inscenace F*cking Beautiful Spring Petr Boháč.

Jaký příběh nová inscenace souboru Spitfire Company divákům představí? V čem byli tvůrci zajedno a kde naopak hledali shodu? Jakou roli v inscenaci hraje binaurální poslech? A jak bude vypadat připravovaná druhá část? Poslechněte si celý rozhovor s tanečnicí Markétou Jandovou a režisérem Petrem Boháčem.

autor: Monika Suchanková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.