Edgar Wallace: Kriminální příběhy J. G. Reedera – Gangster z Toronta

2. leden 2011

Zločin bují i ve staré dobré Anglii. Inspektor Reeder, trochu suchar a pedant s ním stále vstupuje do úspěšného duelu. V příběhu nazvaném Gangster z Toronta Reeder prokáže především dobrou znalost zločineckého podsvětí.

Další z případů inspektora Reedera si můžete poslechnout 2. ledna v 10:30 na stanici Český rozhlas 3 – Vltava. Od 3. ledna 2011 k poslechu zde. Hra byla natočena v roce 2003.

Inspektora Reedera stvořil nejplodnější detektivní autor všech dob, Edgar Wallace, který sám prožil osud hodný svých pozdějších hrdinů. Nevěděl přesně ani kdy se narodil, ukončil pouze čtyři třídy základní školy, byl kuchařským pomocníkem na lodi, vojákem , válečným dopisovatelem a mezinárodním reportérem, ale především otcem stosedmdesáti kriminálních románů, šestnácti divadelních her, stovek povídek a filmových scénářů.

Jeho miliónové honoráře se rozplynuly jako dým na dostizích, a když zemřel, zůstalo po něm půl miliónu dluhů. Snad právě proto je inspektor Reeder, trochu suchar a puntičkář, jeho pravým protikladem.

Spustit audio