Dvě nové výstavy v pražské Fotograf Gallery

2. srpen 2012

Hned dvě výstavy současně byla zahájeny ve Fotograf Gallery ve Školské ulici 28 v Praze 1.

Jedna z nich představuje pod názvem „Něco v obraze“ video letošní absolventky brněnské Fakulty výtvarných umění VUT Jany Balážové, na té druhé můžeme vidět nový fotografický projekt fotografky Petry Steinerové, která absolvovala Katedru fotografie pražské FAMU v roce 2005. Tento cyklus nazvaný „Výměnný obchod“ sleduje současný osud vybraných českých, slovenských a ukrajinských nebo ruských hotelů, které v době socialismu uzavřely „družbu“.

Petra Steinerová pracuje v sériích a cyklech. V jednom z předchozích projektů se vyrovnávala se změnou sexuální identity svého otce, v dalším dokumentárním cyklu mapovala rekreační stavby, jejich dočasnost, vynalézavost a kutilství jejich majitelů, ale i jejich sociální rozměr spojený s atmosférou unikání do soukromí v době normalizace.

O stručnou charakteristiku dosavadní tvorby Petry Steinerové požádal ve Fotograf Gallery Karel Oujezdský kurátorku výstavy Edithu Jeřábkovou.

Výstavu fotografií Petry Steinerové „Výměnný obchod“ a projekci videa Anny Balážové „Něco v obraze“ můžete navštívit ve Foto Gallery ve Školské 28 v Praze 1 do 17. srpna.

Spustit audio