Dorota Barová zahrála v Radiocafé

28. leden 2020

Sólové vystoupení zpěvačky a cellistky Doroty Barové bylo dalším koncertem série Český rozhlas Jazz Café. Ta probíhá každý první čtvrtek v měsíci v nově otevřeném Radiocafé Vinohradská 12. Hodinový recitál natočil a následně odvysílá Český rozhlas Vltava.

„Baví mě všechno, inspiraci kradu odevšud,“ shrnula svůj hudební záběr Barová v nedávné Vizitce na ČRo Vltava. Jejím hostem byla v souvislosti s Cenou Anděl, kterou získala za své poslední album Iluzja. Na něm je její eklektický přístup velmi výrazný, ať už hraje sama nebo s kapelou.

„Barová má cit po míchání žánrů, ale její hlavní síla je zpěv nabitý emocemi. V Radiocafé vystoupila sama, aby mohl patřičně vyniknout,“ přiblížil dramaturgii Jan Mazura z vltavské hudební redakce. „Kavárna je navíc vcelku malá a publikum tak mohlo zpěvačku vidět a slyšet opravdu zblízka.“

Čtěte také

Dorota Barová působí jako violoncellistka, baskytaristka a zpěvačka v několika kapelách a projektech různých žánrů – v duu Tara Fuki, v jazzovém Vertigu v kapele Kuzmich Orchestra nebo ve slovensko-české skupině Tugriki. Nedávno vydaná nahrávka Iluzja je jejím prvním sólovým albem.

Koncertní řada Český rozhlas Jazz Café představuje každý první čtvrtek v měsíci zajímavé české interprety mladé a střední generace. Jde o společný projekt stanic Český rozhlas Jazz a Český rozhlas Vltava, které koncerty natáčejí a následně vysílají. Všechny akce probíhají v Radiocafé Vinohradská 12 a vstup na ně je vždy zdarma.

autor: ČRo Vltava
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.