Dorostenci Příbrami přitáhli víc fanoušků než na ligu. Byli kousek od senzace

25. únor 2016

Jen kousek od dalšího velkého výsledku byli mladí fotbalisté Příbrami. Týden poté, co v juniorské Lize mistrů senzačně vyřadili po penaltovém rozstřelu CSKA Moskva, tentokrát naopak na pokutové kopy vypadli se slavnou Benficou Lisabon. Čtvrtfinále evropské soutěže jim těsně uteklo, i tak jim ale 6732 diváků nadšeně tleskalo.

„Je to skvělý pocit, protože před tolika diváky jsem ještě nikdy nehrál, mám z toho velkou radost. Děláme to, protože nás to baví, i pro ně, aby se nenudili. Je to skvělý pocit,“ chválil Karsten Ayong diváky, kteří dorazili na stadion v Příbrami.

Právě čerstvě osmnáctiletý útočník dorostu Středočechů nastartoval nadšení na velmi slušně zaplněném příbramském stadionu, když 5 minut před koncem vyrovnal zápas osmifinále juniorské Ligy mistrů proti Benfice Lisabon. Přišlo 6732 fanoušků.

„S CSKA i s Benficou jsme ukázali, že na evropský fotbal máme. I když jsou to top týmy v Evropě, nemáme se za co stydět. Troufnu si říct, že jsme byli v obou zápasech lepším týmem,“ myslí si záložník Jiří Januška.

Na první ligu chodí do Příbrami obyčejně kolem dvou tisíc diváků. Pouze na zápasy s Plzní a se Spartou přesahovala nahlášená návštěva šest tisíc. Potřetí se to povedlo hráčům z dorostu a juniorky.

„Musíme fanouškům hrozně poděkovat. To, že nás takhle hnali dopředu, je něco neskutečného,“ těžko hledal slova nejlepší střelec středočeské devatenáctky Januška.

Čtěte také

Během pouti do osmifinále vyřadili suveréni loňské dorostenecké ligy Zimbru Kišiněv, rumunský Viitorul a na penalty i CSKA Moskva. Podlehli až portugalským hvězdičkám, rovněž v penaltovém rozstřelu.

„V Evropě jsme dokázali, že i české mužstvo se skromnými podmínkami, jako máme my, dokáže držet krok s velkými akademiemi, které pracují v úplně jinačím světě,“ pochválil své hráče trenér Petr Janota.

autoři: jpa , vman
Spustit audio